Një drejtues i pjekur.

Janë tre gjëra që shoh te një drejtues- më tha mentori im ndërsa po darkonim.  Kamarieri mori porosinë dhe me nje anglishte të metë u përgjigj tjetër për tjetër porosisë për një lëng të freskët. Atë që nuk e bënte dot me fjalë  kamarieri e plotësonte me buzëqeshje dhe dëshirë për të na kënaqur me … Vazhdoni leximin e Një drejtues i pjekur.

Advertisements

Çfarë lexojnë drejtuesit ?

Xhon Maksuell  kërkon dy cilësi të panegociueshme te një udhëheqës. Së pari udhëheqësi zhvillon veten dhe së dyti zhvillon të tjerët. Kjo kërkon disiplinë dhe qëllimshmëri. Një nga shenjat e dallueshme  të dëshirës për tu rritur është leximi, mësimi i vazhdueshëm. Ja 7 burimet  që sugjeroj për udhëheqësit dhe jo vetëm. 1. johnmaxwell.com Një personalitet  botëror … Vazhdoni leximin e Çfarë lexojnë drejtuesit ?

7 app për studime falas.

Dëshira e mirë për të mësuar nuk mjafton .  Ata që ja dalin kanë  vullnetin për të ndërmarrë hapa praktikë. Duhet të jesh i qëllimshëm dhe të krijosh një disiplinë ditore. Përparësia e kohës që jetojmë është që ka burime të panumërta nga ku mund të zgjerojmë dijet tona dhe freskojmë ato që tashmë dimë. E … Vazhdoni leximin e 7 app për studime falas.

Lojtari ideal i skuadrës

Çfarë e bën një lojtar skuadre ideal? Cila është veçoria kryesore? Autorë të ndryshëm listojnë një sërë karakteristikash, pasi puna në skuadër është një temat më të prekuara në jetën e një organizatë.   Libri "The ideal team player" nga Patrik Lencioni sjell një trinom të thjeshtë.  Një klasik i Lencionit nxjerrë nga vitet e përvojës së … Vazhdoni leximin e Lojtari ideal i skuadrës

5 cilësi udhëheqsie, kombëtarja e futbollit.

Nëse ka një mënyrë për të mësuar rreth udhëheqsisë është sporti. Veçanërisht futbolli në kontekstin shqiptar. 1. Skuadra   Lojtarët e kombëtares nuk luajnë me skuadrat më të mira Evropiane. Disa prej tyre as nuk janë zgjedhje e parë e trajnerëve të tyre. Por kur ata vinë së bashku në kombëtare japin gjithçka. Kombinohen me shoqishojnë … Vazhdoni leximin e 5 cilësi udhëheqsie, kombëtarja e futbollit.

Si (nuk) duhet ti marrim vendimet ? (4)

Si duket e ardhmja? Gjithnjë ka qënë një "argëtim" i shumëkërkuar parashikimi i së ardhmes. Drejtuesit në veçanti përballen me ketë pyetje shpesh. Tendenca është të japin përgjigje kur nuk kanë njëtë tillë duke pikturuar një të ardhme që nuk do jetë kurrë realitet.  Në librin “Vendimtar” Chip and Dan Heath listojnë 4 gabime që … Vazhdoni leximin e Si (nuk) duhet ti marrim vendimet ? (4)

Si (nuk) duhet ti marrim vendimet ? (3)

Vetëm atë nuk mund ta bëj? Mbase ajo që të shterr  tani emocionalisht është gjëja e duhur që duhet të bësh. Eshtë vendimi që duhet të marrësh. Në librin “Vendimtar” Chip and Dan Heath listojnë 4 gabime që bëjmë ndërsa marrim vendimet. Pamje e ngushtë Informacion konfirmues Emocionet afatshkurtra Vetësiguria e tepruar Emocionet afatshkrurtra  Vitet … Vazhdoni leximin e Si (nuk) duhet ti marrim vendimet ? (3)